неділя, 5 травня 2024 р.

 

Чек-лист взаємодії з дітьми молодшого дошкільного віку 06.05.2024

Підсумкова онлайн - взаємодія з ознайомлення із природним довкіллям (малювання) в синхронному режимі.

Тема: «Пташини клопоти. Ластівки»

Мета: продовжити ознайомлювати дітей з представниками світу птахів; формувати уявлення дітей про ластівок, про їх спосіб життя і зовнішній вигляд; формувати уявлення про користь, яку приносять людям і природі птахи; розвивати слухову і зорову увагу; сприяти розвитку екологічно доцільної поведінки; виховувати прихильне та дбайливе ставлення до птахів.

Малювання: «Ластівки»

Мета: продовжувати вчити дітей малювати кольоровими олівцями; вправляти у вмінні малювати коло; зафарбовувати зображення акуратно, не виходячи за його межі.

Підготувати батькам: альбомний аркуш, кольорові олівці або фломастери.

Ігрова онлайн взаємодія ознайомлення з здоров’ям та фізичним розвитком синхронно ( за посиланням у вайбер групі батьків)

Руханка "Веселі птахи" https://youtu.be/HL9HJmtoZN0?si=lr4JxI78CzU0AuHM

Мета: вправляти дітей у виконанні вправ у різних вихідних положеннях. Формувати бажання активно рухатись. Виховувати позитивне ставлення, бажання займатися фізкультурою.

Взаємодія з батьками : Порекомендувати батькам разом з дітьми поспостерігати за ластівками з метою поглиблення знань дітей про перелітних птахів: способу їх життя, гніздування, відкладання яєць; розвитку спостережливості ; виховання турботливого ставлення до птахів.

Загадка

Це перелітний птах із вузькими гострими крилами, стрімкий у польоті. (Ластівка.)

Запитання:

- Про кого ця загадка? 

- Яких ще птахів ви знаєте?

- Які з перелітних птахів низько літають над землею? Чому?

Однією з найшановніших пташок є ластівка. Її називають Божою пташкою, або символом весни. Народні вірування завжди оберігали цю істоту та її діточок. Великим гріхом вважалося руйнувати гніздечко ластівки, яке вона будує зазвичай під самісінькою стріхою. Але якщо ластівка в’є під чиєюсь оселею гніздо, то це, за народним віруваннями, передвіщає щастя тій родині. Ластівки є птахами-барометрами. Говорять: «Ластівка літає низько — буде дощ».

- Чим живляться ластівки? Де будують свої гнізда? З чого?

- Чому пташку називають живим барометром?














 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Чек-лист взаємодії з дітьми молодшого дошкільного віку 20 .05.2024 Т ема тижня: «Про безпеку треба знати про безпеку треба дбати.» Те...